Kuidas sünnib üks moeshow? Ettevalmistused ja sündmuse kajastus

Ma usun, et kindlasti on meie hulgas lugejaid, kes on käinud mõnel moeüritusel ja olnud osa publikust, kuid paljud ei tea, mis tunne on olla ise moelaval. Selles loos kirjutan oma kogemusest viimati toimunud moeshow´st. 

Väike tutvustus: Olen 11. klassi õpilane Kadri, ajalehe Lüümus üks autoritest ning minu huviks on modellindus. 

Bränd: LeSaar Atelier

Fotograaf: Karina Vaus

Pühapäeval, 6. märtsil toimus moeshow, mis leidis aset sellises kohas nagu Vatican Tallinn. Enne moeetendust toimusid proovid, kus meile õpetati lavalist liikumist ning mõned disainerid käisid meile oma loomingut selga sobitamas. Pühapäeval hakkas ettevalmistamine juba kell 10 hommikul. Kogunesime oma prooviruumi, kus meid ootasid ees meikarid ning juuksurid. Siinkohal mainin, et modellikool, kus ma käin, on venekeelne ning ka kõik ilutegijad rääkisid puhtas vene keeles. Koolis on ka õpetajaid ning tüdrukuid, kes oskavad rääkida eesti keelt piisavalt, et mulle asju lahti selgitada, kui millestki aru ei saa. Kui soeng ja meik valmis said, oli meil ühe sõbrannaga piisavalt aega, et ära käia poes ja teha väike lõunapaus.

Kollektsioon: Perit Muuga Fashion
Modellid: JK Club models
Fotograaf: Karina Vaus

Modellinduse tõsiasi on see, et väga palju on vaja oodata ja oma aega ise sisustada, tänu sellele oli meil vahepeal päris palju aega niisama olla. Saime harjutada kõnnakut ja rühi hoidmist. Umbes kella 14 paiku saime hakata liikuma show toimumise kohta Vaticani. Sinna jõudes asusime koos teiste tüdrukutega ruumi etenduseks valmis seadma: liigutasime laudu, sättisime dekoratsioone paika, paigutasime menüüsid laudadele jne. Tegime ka peaproovi, et ei tekiks lavahirmu. Meile pandi paika esinemisjärjekord, sain teada, et osalen kolme erineva disaineri kollektsiooni esitlusel, viie erineva riietusega. 

Kollektsioon: Black Star Wear Tallinn
Modellid: Andre Fashion and Podium Kids
Fotograaf: Karina Vaus

Show hakkas kell 17, pealtvaatajad kogunesid veidi varem. Etendusel osalesid modellid kahest modellikoolist: JK Club models, modellikool kus mina käin, ning Andre Fashion and Podium Kids, väikeste tüdrukute modellikool. Mina olin modelliks brändidele LeSaar Atelier, VARAN Latvija ning Perit Muuga Fashion. Erinevate kollektsioonide esitlemise vahel olid väikesed pausid, kuid Läti disainerite kollektsioonis pidin järjest esitlema 3 riietust ning siis oli maksimaalselt minut, et riided ära vahetada. Sain hästi hakkama, aga ühel korral läks kiireks, stilist Milana Moss surus mulle veel kübara pähe ja juba ma kihutasin lavale, eelmine tüdruk oli juba lavalt maha saanud. Mainin, et riiete suurused alati modelli kehale ei sobi ja mul oli nii mõnigi riietus, mis oli mitu numbrit suurem. Eks sellist riietust oli ka veidi ebamugav esitleda, kartes, et midagi lihtsalt libiseb maha. Õnneks seda siiski ei juhtunud ning sellega oli kõik hästi. Moeetendusel esines ka bänd ning toimus ajakirja Fashion Times Baltic kevadnumbri esitlus. Üritus lõppes õhtul kella 19 paiku. Ürituse lõpus sai iga modell ka väikese kingituse. Fotograaf tegi fotoseina juures ka pilte ning videograaf filmis kogu ürituse üles. Päev oli põnev ja korda läinud, mulle igatahes väga meeldis. Õhtul läksin sõprade juurde ning esmaspäeva pärastlõunal jõudsin lõpuks koju. Sellise vahva sündmusega mu vaheaeg lõppeski.  

Fashion Times Baltic kevadnumber.

Fotograaf: Karina Vaus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga