Tallinn Fashion Week – esimene päev

ONLY BASIC show
Foto: Erlend Štaub

Kevadine moenädal kuulub moefännide kauaoodatud sündmuste hulka. 7.aprillil oli kultuurikatlasse kokku kogunenud suur hulk rahvast, kes kõik tahtsid imetleda selle kevade suurimaid trende. Esimesena esitati publikule moevaatemängu ONLY BASIC, mille panid kokku  kolm noort disainerit Karl Joonas Alamaa, Lisette Sivard ning Andreas Kübar. See vaatemäng oli kõike muud kui tavaline. Modellid jalutasid ridade vahel ringi ning filmisid nutitelefonidega inimesi ning aksessuaare, mida keegi kandis. Kõik videod jooksid seintel olevatel suurtel ekraanidel, nii sai igaüks näha mis parasjagu toimub. Kõlas tekst, milles räägiti riiete ületarbimisest ning nutimaailmast, milles tänapäeva inimene elab. Minu ettekujutus moeetendusest sai kohe teise tähenduse.

Järgmisena esitles Althea oma imelist kollektsiooni. See moesõu näitas, et igaüks saab kanda just seda mis talle sobib. Kollektsioonis oli nii neutraalsust kui ka värvikirevust. Selles etenduses osalesid peale E.M.A modelliagentuuri ka JK Club Models tüdrukud, minu armsad klubikaaslased. Elasin neile entusiastlikult kaasa, sest võrratu on näha oma kolleege niisugusel suurel sündmusel ning teada, et tulevikus saan ka koos nendega sama lava jagada. 

Althea by Thea Pilvet-Martinson
Foto: Erlend Štaub

Vahepeal tuli paus ning siis oli võimalik lasta endast fotoseina juures pilti teha. Ringi liikusid ka naised, kes jagasid rahvale geiša komme ning šokolaade, samuti sai osta erinevaid jooke. Kohal oli hulk reportereid, kes intervjueerisid disainereid, publikut ning sotsiaalmeedia maastikul tegutsevaid sisuloojaid, keda samuti väga palju kohal viibis. Minu silm tabas näiteks suusataja Kelly Sildarut, lauljaid Victor Crone´i ja Gerli Padarit, stilisti Ženja Fokinit ning veel kümneid ja kümneid tuntuid inimesi, kes kõik särasid oma võrratutes kostüümides.

JK Club Models tüdrukud
Foto: Erlend Štaub
Poseerimas fotoseina taustal.
Foto: Erlend Štaub

Pilkupüüdvaid inimesi oli palju ning üksteisele jagati kauneid komplimente, ka mulle. Sellised hetked teevad südame tõeliselt soojaks.

Ei jäänud ka moeürituse publik oma riietustega kuidagiviisi laval demostreeritavatest  kollektsioonidest alla. Vastupidi, publiku stiilitase tõuseb iga aastaga latil kõrgemale. Seega näeb moeelamusi nii laval kui ka saalis.

Moeteadlik publik
Foto: Erlend Štaub
Donna Nordica
Foto: Erlend Štaub

Meil klubiga olid piletid ostetud vaid esimesele sessioonile, kuid show jätkus pärast seda edasi. Näiteks esitles oma kollektsiooni Donna Nordica, kelle riietest kiirgas nii elegantset valget kui külluslikult värve. Kollektsioon oli inspireeritud suvest ja päikesest.

Laura Põldvere
Foto: Erlend Štaub

Perit Muuga kollektsioon Pöörane Dimensioon tekitas rahvas elevust ja peomeeleolu. Selles show`s säras laval ka laulja Laura Põldvere, seekord hoopis modelli rollis.

Siret Design riided koosnesid valgest ning mustast värvist.
Foto: Erlend Štaub

Siret Design andis edasi naiselikkust ning helgust, tuues lavale nii litreid kui pärlid.

Mammu Couture lõpetas esimese päeva piduliku etendusega, laval oli koos modellidega ka laulja. Kollektsioon oli lausa jumalik, koosnedes pastelsetest, heledatest kleitidest ja seelikutest.

Mammu Couture
Foto: Erlend Štaub

Esimese päeva sai sellega lõpetatuks lugeda. Minu emotsioonid olid laes, kuna olen pikka aega oodanud, et saaksin kord ise Fashion Weekile publikuks minna ning nüüd ootan veelgi rohkem tulevat aastat, kuna mu modelliagentuuri õpetaja andis mõista, et peagi saan juba ise seal laval särada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga