Kui ei tunne võõraid keeli, ei tea midagi ka oma keelest – Goethe

14.-18. veebruaril toimus Väike-Maarja gümnaasiumis võõrkeelenädal. Võõrkeeled on kooli õppekavas ühed kõige tähtsamad ained ning nende oskus tuleb alati kasuks, vahet pole, kas sa oled reisil, tänaval või tööintervjuul. 

Võõrkeelenädalat on meie koolis korraldatud juba 3 aastat. Varem korraldati vene keele nädal ja inglise keele nädal eraldi. Vene keele nädalat või vahel ka ainult vene keele päeva on Väike-Maarja gümnaasiumis korraldatud juba mitukümmend aastat. On tehtud vene keele kohvikuid, kus esineti venekeelsete luuletustega, lauldi vene laule, joodi teed, lahendati viktoriine ja mõistatusi. Kümmekond aastat tagasi oli väga populaarne vene laulu kontsert, kus iga klass oli õppinud selgeks ühe venekeelse laulu ja esitas selle teistele. Lisaks on toimunud vene muinasjutu päevi ja venekeelsete lauamängude mängimist.

Seoses võõrkeelenädalaga toimus koolis vene keele teatevõistlus. Võistluses osalesid 6.-12. klasside õpilased, igast klassist 6 õpilast. Kõik klassid pidid valima enda meeskonna seast ühe õpilase, kes hakkab üles kirjutama venekeelseid lauseid, mida teised talle ütlevad. Võistlus nägi välja nii, et pidi jooksma saali ühest otsast vastasseinani, lugema seina pealt venekeelse lause, jooksma oma meeskonna kirjutaja juurde ning ütlema talle selle lause. Võistluse eesmärk oli saada kõige rohkem vigadeta lauseid piiratud aja jooksul. Võitjateks tulid sellel aastal 6.-7. klasside arvestuses 7.b klass, 8.-9. klasside arvestuses 8. klass ning 10.-12. klasside arvestuses 12. klass.

Lisaks teatevõistlusele said õpilased inglise keele tunnis mängida ka mängu Classic Words. See on ingliskeelne mäng, kus tuleb antud tähtedest mõelda välja erinevaid sõnu. 

Õpilastele toimunud üritus meeldis. Eriti meeldis neile see, et vene keele teatevõistluses olid vene keel ja liikumine kokku pandud, mis tegi võistluse huvitavamaks. Ka õpetajad jäid päevaga väga rahule.
Võõrkeelenädala korraldamine võiks kindlasti koolis jätkuda, kuna see pakub kooliellu vaheldusrikkust ja mitmekesisust ning tekitab huvi teise riigi kultuuri ja traditsioonide vastu.