Suusalumi, suusalumi, sajab õhtust hommikuni!

7.-11. veebruaril toimus Väike-Maarja gümnaasiumis talispordinädal. Talispordinädala korraldamine on hea viis talviste sporditegevuste nautimiseks ning ka võistlustel enda proovile panemiseks. Talispordinädalaid korraldatakse mitmetes koolides ja juba ajaloost on need tuntuks saanud. Nimelt andis Rahvusvaheline Olümpiakomitee 1926. aastal esimese taliolümpia nimetuse Chamonix’i talispordinädalale, sest see avaldas komiteele sügavat muljet. (Postimehe andmetel) 

Meie kooli talispordinädala esimene päev jäi aga pidamata. 9.-12. klass pidid osalema suusavõistlusel Ebaveres, aga rohke lumesaju tõttu olid suusaradade olud liiga halvad ning neid ei saanud kohe ka korda teha. Seepärast lükati võistlus edasi kolmapäevale. Neljapäeval võistlesid 7.-8. klass ja reedel 5.-6. klass. 

Suusavõistlus koosnes kahest osast – kõigepealt toimus individuaalvõistlus ning pärast teatevõistlus, kus igast klassist osales 2 tüdrukut ja 2 poissi. Võistluste vahepeal pakuti kosutavat kuuma teed, mille joomise ajal jagasid õpilased omavahel muljeid. Teatevõistluse ajal elasid kõik õpilased, kes teatevõistluses ei osalenud, osalejatele kaasa. Kui alad said läbi, toimus autasustamine, kus jagati võitjatele medalid. 

Algklassidel käis talispordinädala puhul külas Kreekness Racing Huskies kennel, kes tutvustas lastele kelgukoeri ja kelgusporti. Kennelil oli kaasas kaks imearmsat siberi huskyt, kelle nimedeks olid Frida ja Yukoni. Frida on 5-aastane emane koer ning temaga kaasas oli õepoeg Yukon (9-kuune). Siberi husky on üle 9000 aasta vanune kelgukoera tõug. Paljud teavad haskisid kui väikese, tugeva, sinisilmse koerana, aga tegelikult on 75% koertest tumeda silmavärvusega, 20% sinise ning 5% kirju silmavärvusega, mis tähendab, et üks silm on tumedat värvi ja teine heledat värvi.

Lastele päev väga meeldis, kuna koeri sai väga palju paitada ning põnev oli saada teadmisi kelgukoerte ja kelgutamise kohta.

Pildid on võetud Väike-Maarja Gümnaasiumi kodulehelt

Kaasautor: Lilli-Ly Hiielaid